IMG_4843Приключението продължава. Вече сме в Пловдив и следващата стъпка е центъра на града, главната или по-точно останките от старият град които се намират под централната улица. А знаете ли че там има цял стадион, старинен, внушителен, наскоро преоткрит? И най-важното, общината се опитва да го изкара, да го покаже, да се похвали с нещо уникално.IMG_4882

IMG_4896IMG_4895IMG_4838IMG_4919Видяхме го, стъпихме по древните плочки, гледахме го дори на 3D кино. Останахме без дъх!

IMG_4905IMG_4876Следва старият град, разкошните реставрирани стари къщи които са запазили миналото, успехите а и съдбите на изключителни хора. Както и виното, младото вино, този елексир с който е известна земята ни и което в своите бели и червени окраски носи слънцето, миризмата на земята и съдбата ни. Едно прекрасно напомняне за добротата и човечността която ни заобикаля.

IMG_4914Ние сме сплотена компания от инакомислещи блогъри, всеки захванал се със своята страст. Прекрасните Ани, Петя, Ади и Евгени, както и нашите приятели от Publicis Александрос и Михаела. Наши спътници и гайдове, които отвориха широко, притворените ни, скептични очи в тази разходка и останаха наши приятели завинаги са Стефан и Лили от Община Пловдив . Те ни плениха със своите разкази, ентусиазъм, думи и съдби!

IMG_4925Обединени сме в едно, от желанието да си прекараме готино в един прекрасен и старинен град замаяни от слънцето, въздуха, историята и минали съдби почти под всяка наша крачка. Вярно бяхме и замаяни от хубавото вино консумирано със слънчево настроение. А когато блогър до блогър, дегустирахме вино и виждахме и дискутирахме култура просто изпаднахме в екстаз! пожелавам го на всички вас. Заслужава си.

IMG_4869IMG_4940IMG_4960IMG_4967Не бяхме сами, заобиколени сме от рояци, жизнени, усмихнати и позитивни хора от едни прекрасни майнички решили да се забавляват в този слънчев и прекрасен съботен ден. Готови да споделят с нас времето и чувствата си, оставяйки ни да се замислим за себе си за тях за минало и бъдещето и за всички малки благинки които ни правят хора, прекрасни хора на този свят.

IMG_4902Тъй де, дет се вика “Живота е хубав” с допълнението не го пропускайте, насладете се на момента, отворете сетивата, очи, ушите, обонянението. Нищо не се повтаря, времето минава и само момента остава, той е тук, сега и в бъдещето но не се повтаря.

IMG_5017Тъй направихме и ние. Наострихме петте си сетива, попихме, преглътнахме, замаяхме се. И ни беше кеф! Огромен, неописуем кеф! Една събота в един прекрасен, старинен, мистичен, изпълнен с положителен заряд град, Пловдив. Искаме пак!

IMG_5024Отворихме очи и видяхме красоти….

IMG_4932Наострихме уши и чухме прекрасни мелодии…

IMG_4946Усетихме екзотични миризми…

IMG_4846Вкусихме прекрасни гозби…

IMG_4922Докоснахме се до минали съдби….

IMG_4997IMG_4978Останахме замаяни, впетчатлени и копнеещи.pl2Бяхме себе си а Пловдив ни замая, замечта и впетчатли!

Харесвам този град! Харесвам ПловДив! IMG_4949